Pages - Menu

wtorek, 4 czerwca 2013

Nieźle nadziany pomidor.

Pomidorki all'a Italia z ciągnącym się środkiem oraz chrupką falbanką to szybki sposób na dobrą i zabawną kolację. Ciągnąca się metrami mozzarella, sok i mąższ z pomidora tworzą namiastkę sosu, włoska martadela dodaje mięsny smak całości. Takie pomidorki to dobry pomysł na kolację z dziećmi. Gwarantowana dobra zabawa. :)

Skład:
na 2 osoby

-4 średnie pomidory,
-4 bardzo cienkie plastry martadeli włoskiej( to taka bardzo duża i z duża ilością białych oczek słoniny, często też z pistacjami lub oliwkami jeśli ktoś nie bedzie mogl znaleśc prześle sklepy.
- 1średnia czerwona cebulka,
- oliwa z oliwek,
-pieprz,sól i szczypiorek,

Przygotowanie:

Pomidory myjemy, obcinamy górę, wydrążamy środek. Dolewamy do środka każdego okolo pół łyżeczki oliwy.
Wykładamy środek martadelą i wkładamy po 1/4kuli mozzarelli.
Na górę kładziemy pokrojoną w krążki cebulkę, posypujemy szczypiorkie, solą i pieprzem.
Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Wsrawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stopni na okolo15-20minut.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Witaj. Wyróżniłam Twój Blog w konkursie Liebster Blog. Po więcej informacji zapraszam na Swojego Bloga lub bezpośrednio pod linkiem http://mkgotuje.blogspot.com/2013/06/nominacja-do-liebster-blog.html


    nadziewane warzywa...mniam niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń