Pages - Menu

piątek, 14 czerwca 2013

Schabowe roladki z serem.

Ulubione!! Zjadam je na gorąco i na zimno jako przekąskę. Pomysł mojej mamy, takie podrobione devolaye. Nadzienie może być z każdego sera. Ja przygotowywałam już z mozzarelli, goudy, ale moje ulubione są z ziołowym serkiem topionym.
Spróbujcie, a zakochacie się w tych roladkach.



Skład:

-5 kotletów schabowych,
-1 duży serek topiony smak wybrany,
-1 jajko,
-bułka tarta lub panierka,
-pół szklanki mąki pszennej,
-pieprz, sól, papryka,
-olej do smażenia,

Przygotowanie:

Każdy kotlet rozbijamy, przyprawiamy z każdej strony.
Nakładamy na każdy kotlet po dwa centymetrowe słupki sera.
Całość zwijamy dokładnie.
 Obtaczamy w mące następnie w jajku i na koniec w panierce.
Obsmażamy z każdej strony.
Na koniec wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut.
Gotowe :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz