Pages - Menu

poniedziałek, 27 maja 2013

Zupa z młodej kapusty.

Choć mogę wątpić, że młoda kapusta, którą można spotkać w sklepach, naprawde jest młodą. Może młoda ale nie polska... w Hiszpanii ostatnio padały śniegi więc już totalnie nie wiem skąd jest. Afryka? Nie ważne. Jest kapusta,będzie zupa.

Skład:
- ćwiartka kurczaka,
-2duże marchewki,
-pół selera,
-pietruszka korzeń i natka,
-pół średniej kapusty lub jedna mała,
-kilka gałązek koperku,
-4 średnie ziemniaki,
-ziele angielskie,
-jasny sos sojowy,
-kilka ziaren czarnego pieprzu,
-ewentalnie sól do smaku,
-szczypta ostrej papryki w proszku,

Przygotowanie:
Kurczaka dokładnie umyć,podzielić na części.
Zalać około 1,5litra wody , dodać przyprawy.
Zagotować i odszumować.
Dodać marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki.
Gotować około 12minut.
Dodać posiekaną kapustę. Doprawić do smaku.
Gotować aż warzywa będą miekkie.
Na koniec dodać koperek i natkę pietruszki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz