Pages - Menu

środa, 3 lipca 2013

Jalapenos z serkiem

W czasie lata zawsze nachodzi mnie chęć na ostrzejsze jedzenie. Jak mawiał poeta: " żarcie musi boleć jak wchodzi i nap*** kiedy wychodzi". Zainspirowana przez kilka hipermarketów pysznymi papryczkami z serkiem postanowiłam zrobić własne. Co prawda sięgnęłam po troszeczkę ostrzejszy kaliber niż producenci z dużych sieci handlowych, ale smakują zacnie.
Pasują cudownie do kanapki lub jako przekąska, no dobra, zagrycha też...



Skład:

-8 papryczek jalapenos, ( fanów jeszcze ostrzejszej kuchni namawiam na habanero)
-serek do smarowania naturalny lub z przyprawami,
-1 szklanka oliwy,
- sól, pieprz,
-kilka listków tymianku i pietruszki,
-ząbek czosnku,
marchewka tylko dla dekoracji chcecie możecie dodać, smaku nie zmienia :P

Przygotowanie:

Odcinamy górę od papryczek.
Wyciągamy nasiona, delikatnie aby nie uszkodzić papryczek.
Nadziewamy serkiem.
Układamy w miseczce lub słoiczku.
Dodajemy zioła i czosnek.
Oliwę mieszamy z solą i pieprzem następnie tak przygotowanym miksem zalewamy papryczki.
Odstawiamy do lodówki.
Na drugi dzień smakują cudownie.

Smacznego!!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz