Pasują cudownie do kanapki lub jako przekąska, no dobra, zagrycha też...
Skład:
-8 papryczek jalapenos, ( fanów jeszcze ostrzejszej kuchni namawiam na habanero)
-serek do smarowania naturalny lub z przyprawami,
-1 szklanka oliwy,
- sól, pieprz,
-kilka listków tymianku i pietruszki,
-ząbek czosnku,
marchewka tylko dla dekoracji chcecie możecie dodać, smaku nie zmienia :P
Przygotowanie:
Odcinamy górę od papryczek.
Wyciągamy nasiona, delikatnie aby nie uszkodzić papryczek.
Nadziewamy serkiem.
Układamy w miseczce lub słoiczku.
Dodajemy zioła i czosnek.
Oliwę mieszamy z solą i pieprzem następnie tak przygotowanym miksem zalewamy papryczki.
Odstawiamy do lodówki.
Na drugi dzień smakują cudownie.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz