Pages - Menu

wtorek, 23 lipca 2013

Rogaliki z nutellą.

Każdy od czasu do czasu zajedzie na stację benzynową. Ja przy okazji zaopatruje się w pysznego rogala z czekoladą. Pyszny, chrupiący z czekoladowo- orzechowym nadzieniem. Zrobiłam własne też grzechu warte. ;) Komu rogala?



Skład: 

-6 kostek czekolady gorzkiej,
-6 łyżeczek masła,
-6 łyżek nutelli,
-ciasto francuskie,
-1 jajko,
-2 łyżeczki mleka,

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na długie trójkąty.
Na każdy kładziemy łyżkę nutelli i łyżeczkę masła. Nadzienie będzie dzięki temu bardziej wilgotne.
Możecie też dorzucić posiekane orzechy laskowe.
Zwijamy trójkąty, tworząc rogaliki.
Smarujemy każdy roztrzepanym jajkiem z dodatkiem mleka.
Posypujemy tartą czekoladą.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni do czasu aż zbrązowieją.

Smacznego!!


4 komentarze:

  1. a jakie stosujesz ciasto francuskie? Robisz sama czy kupujesz gotowe? Bo powiem Ci szczerze, że mi ostatnio się nie chce robić- bo to gotowe jest naprawdę dobre (ja kupuje w biedronce)

    OdpowiedzUsuń
  2. Teżkupuje w biedronce. Nie robie sama, to strasznie pracochłonne, a kupne chyba nawet wychodzi taniej. ChodI o to by było szybko, prosto i tanio.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń